Locatie

Aansluiting
Het vrijkomen van KKN-ZP aan de noordrand van Arnhem, die sterk aan de versnippering en ontoegankelijkheid van dit gebied hebben bijgedragen, is een kans de relatie van Arnhem met de Veluwe te herstellen. Door de Oost-West verbindingen die het gebied doorkruisen is de Noord-Zuid relatie, tussen Arnhem en de Veluwe, niet optimaal. De Zypendaalseweg is een prachtige uitvalsweg van Arnhem, maar stuit op de Schelmseweg. Juist op dat punt ontbreekt een attractieve aansluiting voor langzaam verkeer tussen Arnhem en het noorden. Een vergeten laan, die dwars over de locatie loopt, kan de oplossing bieden: door deze in ere te herstellen en aan te sluiten op park Zypendaal ontstaat er een logische langzaamverkeerroute tussen Arnhem en de zuidelijke Veluwe. Via deze corridor kan de langzaamverkeerroute naar het noorden vanaf Sonsbeek en Zypendaal verlengd worden. Met een nieuwe tunnel onder de A12 door wordt de relatie met de Veluwe voor fietsers en wandelaars sterk verbeterd. Aan het eind van deze laan ligt strategisch de Zeven Provinciën. Samen met Kamp Koningsweg Noord liggen ze naast de ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum. Door deze ontbrekende lijn toe te voegen wordt het wereldberoemde ensemble van natuur en cultuur verbonden met het unieke parkgebied van Sonsbeek en Zypendaal. Twee gelijksoortige gebieden, waar natuur, cultuur en kunst
hand in hand gaan, worden aan elkaar gekoppeld tot een nog uniekere wig Arnhem in.

Nieuws

Kookboek

Kookboek
Groot Apeldoorns Landschapskookboek
meer >>

Boom Architectuur

Boom Architectuur

Op Koningsweg zullen in de toekomst bijzondere boomhutten gerealiseerd worden. Deze boomhutten kunnen verschillende functies krijgen, zoals een recreatiewoning of atelierruimte.

meer >>

Circles in the air

Circles in the air
Kunst en natuur gaan goed samen. Buitenplaats Koningsweg biedt kansen om deze combinatie tot uitvoer te brengen door in de toekomst enkele bijzondere gebouwen te realiseren op het noordelijke terrein.
meer >>
naar boven