Nieuws

Groot Apeldoorns landschapskookboek

Het Groot Apeldoorns landschapskookboek is een receptenboek voor ruimtelijke kwaliteit, vol foto’s, kaartjes en tekeningen, met nuttige tips en aanstekelijke beschouwingen. Het landschap is uiteindelijk een optelsom van talloze losse, vaak particuliere, ingrepen. Dat leidt niet vanzelf tot een prettige som der delen. Eigenlijk overal zien we het landschap verrommelen, en is iedereen het erover eens dat er ‘ruimtelijke kwaliteit’ moet komen. Maar hoe maak je dat nou? Gemeentes en Provincies hebben daar een steeds belangrijkere rol in, maar hoe kunnen zij met minder middelen en minder regels tóch het landschap mooier maken?

Met het Groot Apeldoorns landschapskookboek kunnen ambtenaren, organisaties en burgers concreet bijdragen aan een smakelijk, gebalanceerd landschap. De vele verschillende landschappen van de gemeente Apeldoorn (en dus ook van een aanzienlijk deel van de rest van Nederland) worden uitgelegd en in landschapsspecifieke recepten toegelicht. Het hoofdstuk ‘Basisrecepten’ geeft algemene recepten voor het landelijk gebied.

Het Groot Apeldoorns Landschaps kookboek geeft een kijkje in de keuken van de landschapsarchitectuur. Voor Apeldoorners, ambtenaren, studenten en iedereen die het landschap wil leren begrijpen en er iets aan bij wil dragen.

Het Groot Apeldoorns LandschapsKookboek ligt vanaf juli 2011 in de winkel en is verkrijgbaar bij uitgeverij Blauwdruk (www.uitgeverijblauwdruk.nl)

Boom Architectuur

Boom Architectuur

Op Koningsweg zullen in de toekomst bijzondere boomhutten gerealiseerd worden. Deze boomhutten kunnen verschillende functies krijgen, zoals een recreatiewoning of atelierruimte.

meer >>

Circles in the air

Circles in the air
Kunst en natuur gaan goed samen. Buitenplaats Koningsweg biedt kansen om deze combinatie tot uitvoer te brengen door in de toekomst enkele bijzondere gebouwen te realiseren op het noordelijke terrein.
meer >>
naar boven